Roderick Blom

Het idee een professionele zangcarrière op te bouwen kwam relatief laat bij Roderik Blom.

Als kind speelde hij jarenlang dwarsfluit; later ging hij over op de fagot.

Na voltooiing van zijn artsenstudie nam hij in 1995 de eerste zanglessen.

Het vak boeide onmiddellijk en het idee om aan een professionele zangcarrière te beginnen begon langzaam te groeien. Door tijdgebrek kon hij pas in 1997 zijn studie zang beginnen aan het conservatorium en studeerde bij Riekje Bakker.

Hij volgde masterclas­ses bij Charlotte Margiono, Mya Besselink, Anthony Rolfe Johnson en Jard van Nes. Hij volgde lessen bij Max van Egmond en Harry van Berne in het kader van zijn specialisatie in de oude muziek. Thans is Howard Crook hierbij zijn vaste coach. Voor de interpretatie van de evangelistenrol kreeg hij speciale lessen van Gerd Türk.

Ook 20 ste eeuwse muziek (in het bijzonder Benjamin Britten) heeft zijn aandacht. In dit kader werkt hij samen met een vaste pianist aan uitbreiding van hun repertoire onder begeleiding van diverse specialisten (waaronder Rachel Ann Morgan) op dat gebied.

Sinds 1998 treedt hij voornamelijk solistisch op in liedrepertoire en oratoria.

Tevens verleende hij zijn medewerking aan een jubileumconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met aria's van G.F. Handel.

Oratoria van J. Haydn en G.F. Händel behoren ook tot zijn vaste repertoire.

Voorts is hij regelmatig te horen als solist in Bachcantates zowel in binnen- als buitenland. Hij vertolkte zowel de aria's als de rol van evangelist in de Johannes Passion en Matthaeus Passion van J.S. Bach in Nederland, Duitsland, Belgie, Oostenrijk en Engeland.