Zoë Turner

De Engelse sopraan Zoë Turner studeerde zang aan de Londense conservatoria the Royal Academy of Music en Trinity College of Music, o.m. bij John Wakefield. Ze vertolkte de nodige operarollen tijdens haar studie zoals Mimi (La Bohème), Constanze (Die Entführung aus dem Serail), Frasquita (Carmen), en de Koningin van de Nacht (Die Zauberflöte) en behaalde de prestigeuze Ricordi Opera Prize. Ook zong ze de sopraan solo's in oratorium werken. Ze rondde haar zangstudies dan ook succesvol af met het behalen van haar Engelse muziekdiploma's L.T.C.L and Dip.T.C.L.

Zoë volgde Masterclasses bij Tom Krause en Sarah Walker met Operaplus en kreeg vervolgens een beurs toegekend van Opera-plus om een jaar lang te studeren in België bij Vera Rozsa en Sarah Walker. Ook nam ze deel aan de Londense Masterclass series en aan het Great Elm Music Festival Annual Vocal Awards.

Na het afronden van haar studies zong Zoë vele bekende en onbekende rollen in de producties met een groot aantal verschillende Engelse opera-gezelschappen. Een paar bekende rollen worden hier genoemd: Musetta (La Bohème) voor de British Youth Opera, de titelrol van Lucia di Lammermoor met Opera Omnibus, de rol van Nannetta (Falstaff) met Pegasus Opera in het Covent Garden Festival.

Onlangs vertolkte Zoë de rol ‘Peony' in de première in het Verenigd Koninkrijk van de opera ‘A Childhood Miracle' van de componist Ned Rorem, Violetta (La Traviata) met de Chelmsford Opera, wederom Lucia in het Richmond theater in Londen, en Musetta tegen het décor van Hever Castle – het kasteel van de familie van Anne Boleyn, een van de vrouwen van Henry VIII.

Naast de sporen die Zoë in de Engelse operawereld heeft verdiend, treedt ze ook regelmatig op met een uitgebreid oratorium repertoire waarmee ze regelmatig optreedt over het hele Engelse land. In het kader van haar oratoriumwerkzaamheden kruisten haar wegen die van Chris de Waele.

Ze werkte met verschillende orkesten, en trad ook elders in Europa d.w.z. buiten England op: o.a. in Frankrijk, bij de Opera van Lyon, Portugal en Turkije, waar ze op televisie verscheen.

Ze werkt op het moment in Londen met haar lerares Ulla Blom.